Groepstraining

"Samen met uw trainer en in een kleine groep, gaat u dedicated aan de slag met uw doelstelling"
bel gerust naar de praktijk voor cursus data

Sport Specifieke Trainingen

Fysiotherapie Rootjes biedt sport specifieke trainingen aan, zodat sporters fit en voorbereid aan hun sportseizoen kunnen beginnen. In kleine groepen willen we de sporters trainen in de specifieke vaardigheden die essentieel zijn in hun sport, waardoor blessures kunnen worden voorkomen en capaciteiten worden verbeterd.

Medisch fitness is een manier van trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut (Ralph Knol) om de algemene conditie en spierkracht te verbeteren, tijdens of na een periode van lichamelijke klachten. We begeleiden de deelnemers bij het trainen om hun belastbaarheid te vergroten, waardoor klachten worden voorkomen of zullen verdwijnen. De fysiotherapeut ziet erop toe dat de houding en uitvoering tijdens de oefeningen goed worden uitgevoerd. Het gaat hierbij niet alleen om mensen met lichamelijke klachten. Mensen die klachten willen voorkomen of een sport specifiek trainingsprogramma willen, kunnen ook bij ons terecht.

 

Waarom medisch fitness?

De doelstelling is om op een verantwoorde wijze en onder deskundige begeleiding:

  klachten te verminderen/ voorkomen;

  spierkracht te verbeteren;

  verbeteren van houding;

  vergroten van lenigheid;

  verbeteren van de algehele conditie;

  verbeteren van stabiliteit en mobiliteit;

  ontspanning en plezier krijgen in bewegen.

 

De training

Wanneer u zich aanmeldt voor medisch fitness zal er eerst een gesprek en een ‘fittest’ plaatsvinden door de fysiotherapeut. Uw specifieke problemen of aandachtspunten voor de medisch fitness zullen worden besproken. Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met u een medisch fitnessprogramma opstellen. De medisch fitnessgroep vindt altijd plaats onder toezicht van een fysiotherapeut. De trainingen zullen plaatsvinden in groepen van 6-8 mensen waarbij ieder zijn eigen specifieke training volgt.

Voor wie is medisch fitness bedoeld?

  • Iedereen die klachten heeft aan het houding- en bewegingsapparaat en actief

     en onder fysiotherapeutische begeleiding wil trainen.

  • Mensen die na een behandeling door een fysiotherapeut weer klachtenvrij zijn,

     maar zich nog niet sterk en zeker genoeg voelen om weer te gaan sporten.

  • Mensen die na een periode van lichamelijke klachten willen voorkomen dat deze

     klachten opnieuw ontstaan.

  • Mensen die op een verantwoorde wijze hun algehele conditie willen verbeteren

 

Specifiek:

  • na een operatie of ziekenhuisopname;

  • na een blessure of ongeval;

  • op verwijzing van de arts of specialist;

  • chronische lage rugklachten;

  • chronische knieklachten;

  • hart- en vaatziekten;

  • pre/post operatieve revalidatie;

  • diabetes;

  • reumatoïde artritis;

  • astma/COPD;

  • neurologische aandoeningen.

 

Wat zijn de kosten?

1 keer per week:          €120,- per kwartaal

2 keer per week:          €175,- per kwartaal

 

Tijden

Maandag: 14.00-15.00 uur

Dinsdag: 10.00-11.00 uur

Donderdag: 18.00-19.00 uur

Bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Ook voor ouderen kan gezond bewegen de algemene fitheid verhogen, waardoor het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven verbeteren. Een soepeler lichaam vermindert de kans op ongevallen. Een juiste bloeddruk, hartslag en sterke botten geven minder kans op ziekten als botontkalking en gewrichtsslijtage. Ook vertraagt het de natuurlijke vermindering van spiermassa die optreedt als gevolg van ouderdom. Onder seniorentraining verstaan we een bewegingsprogramma die afgestemd is op senioren (75+ jaar).

 

Een trainingsprogramma bestaat uit afwisselende oefeningen, toegespitst op wensen en mogelijkheden. 

De training (verzorgt door Ralph Knol) wordt aangeboden in circuitvorm die bestaat uit 10 oefeningen, de laatste 10 minuten worden afgesloten met grond-en/of loopoefeningen.

 

Doelgroep:

• ongeveer 75 jaar en ouder;

• gemotiveerde ouderen die niet in staat zijn zelfstandig te trainen;

• moeite hebben om oefeningen te onthouden;

• angstig zijn om zelfstandig te trainen;

• motivatie van een groep/ begeleider nodig hebben.

 

Wat zijn de kosten?

Bij de seniorentraining koopt u een 10-rittenkaart voor €75,-

 

Tijden

Woensdag: 11.00-12.00 uur

Donderdag: 11.00-12.00 uur

Sinds 2010 biedt fysiotherapie Rootjes (onder begeleiding van Ralph Knol) succesvol een diabetes leefstijlprogramma aan. De meeste mensen met diabetes krijgen onvoldoende begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven, soms een beweegadvies, wat informatie en soms het advies om af te vallen. Dit programma is uniek door de multidisciplinaire aanpak.

Er wordt uitgegaan van het VET principe:

Voeding: Een diëtist gaat u voedingspatroon analyseren.

 

Educatie: Er worden regelmatig informatie gegeven waarbij diverse onderwerpen worden besproken zoals, het maken en lezen van een glucose dagcurve, verantwoord afvallen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diabetes.

 

Training: Het sporten vindt plaats in groepsverband. Via een test wordt een individueel programma gemaakt, afgestemd op wat u kunt.

Het leefstijlprogramma is voor iedereen, jong en oud, met diabetes type 1 en 2, maar ook voor mensen met een verhoogd risico op diabetes.

Kosten per kwartaal: € 120,- excl. voedingsadvies

Wat is een ‘gezonde’ ademhaling?                                                                                                             

De meeste ademhalingen gaan ONBEWUST! We hoeven niet na te denken over hoe we ademhalen; hoe we ons eten in onze darmen verwerken of hoe we ons hart laten kloppen. Heb je in rust een te snelle, te korte en te hoge ademhaling? Dan is dat niet functioneel. Je hebt mogelijk niet door dat je ‘een minder goede’ ademhaling hebt. Dit heeft een negatieve invloed op je energiehuishouding; je stemming en je algehele gezondheid. Gelukkig kunnen we een ademhaling ook bewust sturen. Door middel van ademhalingsoefeningen kun je je zenuwstelsel en stresslevel positief beïnvloeden.

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 5,5 x per minuut ademhalen (in rust) gezond is. Als het in rust onder de 8 x ligt -met een lage buikademhaling- is dit al een hele stap in de goede richting tot ontspanning! In beweging, tijdens sporten, werken of praten mag je ademhaling best wat hoger zijn en sneller met meer ademhalingen per minuut, dit is zelfs functioneel!

Ademhalingstips voor een ontspannen en gezonde ademhaling

  • Tip 1: Adem langzamer. Wanneer je ademhaling lager, rustiger en minder vaak is, beïnvloedt dit je staat van zijn; je staat van ontspanning en ook je gedachtes en gevoelens! 
  • Tip 2: Adem door je neus. Je neus is om adem te halen en je mond om te eten.
  • Tip 3: Adem naar je buik. Een lage buikademhaling helpt bij het reguleren en verminderen van stress gerelateerde klachten. Heb je daar moeite mee? Doe de ademhalingsoefening(en) dan liggend i.p.v. zittend en leg iets zwaars op je buik zodat je je buik beter voelt zakken bij uitademen en omhoog komen bij inademing. 

 

Heb je moeite met je ademhaling of moeite met ontspannen?       

Bij Fysiotherapie Rootjes ben je van harte welkom voor 1 op 1 sessies met onze psychosomatisch fysiotherapeut Wendy van Nimwegen. Of kies voor de cursus ‘adem- en ontspanning’. Zij geeft je in deze cursus de kennis, praktische handvatten en variatie in ademhalings- en ontspanningsoefeningen die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. 

 

>> bel gerust naar de praktijk voor cursus data. <<

Een Small Group training bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Door deze groepsgrootte staat net als bij Personal Training, persoonlijke begeleiding centraal. Tijdens Small Group profiteert u niet alleen van de persoonlijke begeleiding, maar ook van het ‘samengevoel’, wat voor extra motivatie, uitdaging en dynamiek zorgt. Een Small Group trainingssessie duurt één uur. Aangezien iedereen uniek is en een ander sportniveau bezit, wordt elke les per persoon aangepast, zodat er groei plaatsvindt op een gepast tempo en er voldoende uitdaging blijft op een verantwoorde manier. 

 

Wat kunt u verwachten tijdens een Small Group training? 

Tijdens de Small Group training zetten we alle spiergroepen aan het werk, voor een ‘total body work-out’. We wisselen de trainingen af met kracht en conditie. U zult tijdens de trainingen kennis maken met verschillend fitnessmateriaal zoals; kettlebells, dumbbells en halters voor extra uitdaging. Naast het feit dat Small Group training een sportieve uitdaging is, zorgen we ervoor dat de training genoeg uitdaging biedt per persoon en staat: aandacht, resultaat en een pittige work-out ten alle tijde centraal. 

 

Voor wie is Small Group training?

Small Group training is voor iedereen geschikt die graag in groepsverband traint, maar ook de extra uitdaging van een persoonlijke gerichte training aan wil gaan.

 

Kosten en tijden

Een les kost € 12,50 per keer, ongeacht het aantal deelnemers. Er kunnen maximaal 6 personen in een groep deelnemen, om de persoonlijke begeleiding tijdens de les te waarborgen.

 

Benieuwd wat we u kunnen bieden?

Neem contact op via: 0614905722 of info@health-improvement.nl

Bezoek voor meer informatie: castricumpersonaltraining.nl.

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy Policy