Psychosomatische Fysiotherapie

Nieuw bij Fysiotherapie Rootjes: Psychosomatische Fysiotherapie

 

Sinds 1 november versterkt Wendy van Nimwegen ons team. Al enige jaren werkt Wendy als fysiotherapeute in Alkmaar e.o. en heeft als verbijzondering de masteropleiding psychosomatische fysiotherapie gevolgd.

 

Psychosomatische fysiotherapie is een behandelvorm die zich richt op ‘lichaam’ en ‘geest’. ‘Psyche’ betekent geest en ‘somatisch’ betekent lichamelijk. De psychosomatische fysiotherapeut kan je helpen om inzicht te krijgen in de wisselwerking hiertussen. Je leert hoe je het lichaam kan beïnvloeden door de klachten in een ander perspectief te zetten.

 

Tijdens de behandelingen werkt ze met technieken om bewust te worden van spanning; ontspanning en ademhaling. Ze gebruikt oefeningen vanuit de ‘mindfulness en cognitieve gedragstherapie’. Haar visie is dan ook om de cliënt als geheel te willen zien en te behandelen vanuit een meerdimensionaal beeld: lichamelijk; mentaal; omgeving; gevoel; gedachten en gedrag. 

 

Ik wil de cliënt helpen de regie over het lichaam en brein terug te krijgen’; aldus Wendy.

 

Bovenstaande sluit mooi aan bij de visie van onze praktijk! Mentaal en fysiek in balans zijn, waardoor lichamelijke klachten niet meer een beperkende factor zijn voor het dagelijks functioneren of tijdens het sporten. Ben je geìnteresseerd en/of wil je een afspraak inplannen, neem dan contact op met onze praktijk.

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy Policy