Fit & Vitaal 60+ in Castricum

We willen wel ouder worden maar niet oud zijn. Een bekend fenomeen. Want je oud voelen, betekent vaak dat je op veel vlakken merkt dat er dingen veranderen; je bent sneller moe, je evenwicht wordt minder, je bent minder flexibel en je hebt sneller klachten aan het bewegingsapparaat. Daar kan je wat tegen doen! Bewegen is erg belangrijk wanneer je ouder wordt! Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te krijgen en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

 

Maar hoe ga je beginnen?
Daarvoor heeft de buurtsportcoach in Castricum het fitheidsprogramma ‘Fit & Vitaal 60+’ geïntroduceerd. Dit programma is erg geschikt voor mensen die willen uitproberen welke beweegactiviteit het beste bij hen past. De buurtsportcoach in Castricum organiseert 2x per jaar een gratis fitheidstest in de raadzaal van het gemeentehuis van Castricum. Op vrijdag, 14 februari j.l. heeft er een fitheidstest plaatsgevonden. Het uithoudingsvermogen; de spierkracht en de BMI werden gemeten. De test is geschikt voor ieder niveau, of je nu wel of geen sport beoefent.

Na aanleiding van de test start op donderdag, 27 februari a.s. het beweegprogramma ‘Fit & Vitaal 60+’. Hier kunnen 60-plussers gedurende 6 weken 2x per week verschillende sporten uitproberen bij lokale aanbieders. Tijdens dit afwisselende aanbod worden conditie, kracht, lenigheid en/of stabiliteit op allerlei manieren geoefend.

Ook de ‘seniorentraining’ van Fysiotherapie Rootjes behoort dit jaar tot het beweegprogramma, omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk oudere mensen in beweging komen!

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy Policy